torsdag 11. mars 2010

Barn på vandring

"God is taking you on a journy", fikk jeg høre for et par dager siden. Det stemmer ganske bra. Jeg er på reise. En god en.

"Du er ei lita skute på havet
Du kan så lett forsvinne i bølgekavet
Du må ha en lykt så du kan seile uten frykt
Du må finne det som gjør livet trygt
Du må ha et fyrtårn som viser vei
Du må ha et lys som leder deg
Jesus er Herre over hav og land
Du finner trygghet hos Han"

Jesus er lykten og fyrtårnet. Han leder meg på en reise. En god en.


Jeg har akkurat spist middag etter å ha kommet hjem fra ungdomsgruppen, Fusion. I kveld monterte vi et fotballbord. Vi har rundt 10 ungdommer hver uke i alder 10-14 år. De fleste er muslimer. Likevel kommer de til kirken. For å leke, spille og ha det kjekt. Og det varmer hjertet mitt. At de føler seg trygge nok til å komme til kriken. At foreldrene deres er trygge nok på oss til å la barne deres komme.

Og det er noen herlige unger. Litt for kule til å bry seg, men samtidig klarer de ikke helt skjule at det er ganske kjekt å være der. Det varmer også. Og det er det vi vil. At de skal føle seg velkommen og ha et sted å være. Et sted der de kan komme som de er. Et sted der de blir møtt med kjærlighet. Det minner meg om et annet kjent sted. Om en annen en. Jesus. Som tar i mot oss med åpne armer. At vi kan komme som vi er. Komme som barn fremfor Han, høyt elsket.

Og det er det vi er her for. Som kristne, som menighet, som kirke. Å være der for menneskene rundt oss. Møte de med den samme kjærligheten som vi har blitt møtt med av vår store Far, Gud den Allmektige.

Vi skal være lys i verden. Mennesker skal kunne se Jesu kjærlighet gjennom oss. Gjennom livet vi lever. Det er en del av vår reise. Å møte mennesker så de kan bli med på reise de også. Så kan vi vandre sammen.

2 kommentarer:

  1. Viktig å bare være der for ungdommene, bruke tid sammen med dem, rett og slett. Så vil Gud selv gi fruktene til sin tid og på sitt vis! Ha ei velsignet helg!

    SvarSlett
  2. Veldig sant :) Og det er en kjekk tid!!

    SvarSlett